Xaricdə Təhsil; Foundation Proqramı

Xaricdə Təhsil; Foundation Proqramı

Foundation Proqramı nədir?
Foundation proqramı, universitet təhsilini Böyük Britaniyada davam etdirmək istəyən tələbələrə təklif olunan beynəlxalq təhsil proqramıdır. Müəyyən səviyyədə ingilis dili tələb edən Foundation Proqramları sizi oxumaq istədiyiniz bölmələrə hazırlayır.

Foundation Proqramına kimlər qoşula bilər?
Universitetdə təhsil almaq istəyən bakalavr şöbəsinə keçid üçün kifayət qədər akademik bilik və bacarıqlara malik olmayan tələbələr İngiltərədə bakalavr təhsilinə başlamaq üçün bu hazırlıq proqramlarında iştirak etməlidirlər.

Foundation Proqramı hansı sahələrdə təklif olunur?
Biznesin idarə edilməsi
Liberal incəsənət
Elm
Mühəndislik (Kompüter, Maşın, İnşaat, Elektrik/Elektron və s.)
Qanun
İncəsənət və Dizayn

Foundation Proqramına qəbul üçün tələblər hansılardır?
Attestat
Transkript
IELTS balı
Niyyət məktubu
İstinad məktubları

Foudation proqramının müddəti və qəbul tələbləri hansılardır?
Məlum olduğu kimi, Britaniya Universitetlərində və İrlandiya Universitetlərində bakalavr dərəcələri 3 il, təməl proqramlar isə bir il davam edir. Ümumilikdə 4 il ərzində yaxşı bir universiteti və arzuladığınız fakültəni bitirmək şansınız var. Bir təməl proqramına başlamaq üçün yerinə yetirməli olduğunuz iki ən vacib şərt yaxşı (3.00 və yuxarı) və yüksək orta məktəb GPA nəticələrinə sahib olmaqdır.  Tələb olunan ingilis dili biliyi minimum IELTS 5.0 – 5.5 ortalamasıdır.