Şotlandiyada Təhsil

Şotlandiyada Təhsil

Şotlandiyada 19 ali təhsil müəssisəsi var. Bunlara dünya şöhrətli Edinburq Universiteti və St Andrews Universiteti daxildir. Şotlandiya universitetləri Böyük Britaniyada tələbə məmnuniyyətinin ən yüksək olduğu təhsil müəssisələridir. Eyni şəkildə, onun məzunları Böyük Britaniyada ən yüksək məşğulluq və ali təhsil dərəcələrinə malikdirlər.
Şotlandiya Londondan bir saatlıq, Parisdən isə 90 dəqiqəlik uçuşdur. Yaxınlıqdakı beynəlxalq hava limanları və Avropa qonaq evi kimi İngiltərəyə qısa uçuşlar ilə Şotlandiya ən gözəl coğrafiyaları araşdırmaq üçün idealdır.

Şotlandiyada təqaüdlər
Şotlandiyada bakalavr və ya magistr təhsili almaq istəyən xarici tələbələr üçün bir çox təqaüd variantları var.

Chevening Scholarships
Böyük Britaniya hökumətinin qlobal təqaüd proqramıdır. O, hər hansı bir universitetin istənilən magistratura şöbəsində tam və ya qiyabi kursları maliyyələşdirir.

Royal Society Grants
Şotlandiyada texniki kurslarda təhsil alan əcnəbi tələbələri maliyyələşdirir.

Fulbrayt Mükafatları
Şotlandiyada aspirantura təhsili almaq istəyən Amerika vətəndaşları üçündür.

Niyə Şotlandiyada Təhsil?
1. Keyfiyyətli təhsili olması
2. Şotlandiyada  qədim mədəniyyət və həyatın olması
3. Ümumdünya Universitetlərinin olması
4. Tələbə şəhərləri olması
5. Karyera imkanları

Şotlandiyada təhsil haqqı
Şotlandiyada əcnəbi tələbələr üçün təhsil haqları hansı ölkənin vətəndaşı olduğunuzdan asılı olaraq dəyişir .
Aİ hüdudlarından kənarda olan əcnəbi tələbələr həm bakalavr, həm də aspirantura səviyyələrində təhsil haqqını ödəməlidirlər. Təhsil haqları seçdiyiniz müəssisədən asılı olaraq dəyişir.
Şotlandiyada təhsil almaq istəyən AB bakalavr tələbələri Şotlandiya üçün Tələbə Mükafatları Agentliyinin ödədiyi təhsil haqqını tələb edə bilərlər.
Şotlandiyada təhsil alan Aİ magistr tələbələri seçdikləri institut tərəfindən müəyyən edilmiş təhsil haqqını ödəməyə cavabdehdirlər.