Dünyanın ən yaxşı 10 tələbə şəhəri

Dünyanın ən yaxşı 10 tələbə şəhəri

Xaricdə təhsil bir çox tələbələrin arzusudur. Eləysə hansı ölkəni və ya şəhəri seçməliyik? Dünyanın ən yaxşı universitetləri hansılardır? sualları bizim üçün daha maraqlıdır. Bu sualların cavabını aşağıdakı məqaləmizdən tapa bilərsiniz.

1. Seul
Cənubi Koreya təhsil baxımından çox iddialı bir ölkədir. Tədqiqat universitetləri və zəngin kitabxanaları ilə Seul, Cənubi Koreyanın təhsil və mədəniyyət paytaxtı kimi tanınır. Demək olar ki, Seul universitetləri çox rəqabətlidir.

2. Sidney
Dünyanın ən gözəl şəhərlərindən biri olan Sidney tələbələr üçün ideal şəhərlərdən biridir. Beynəlxalq mühiti və mədəni müxtəlifliyi ilə dünyanın ən gözəl şəhərləri sırasındadır. Cənubi Uels Universiteti şəhərin ən görkəmli universitetidir.

3. Sürix
İsveçrənin paytaxtı Sürix şəhəridir. Dünyanın ən bahalı şəhərlərindən biri olsa da Sürix ideal tələbə şəhəridir. Şəhərdə iki universitet yerləşir. İsveçrə Federal Texnologiya İnstitutu və Sürix Universiteti dünyanın ən yaxşı 100 universiteti sırasındadır.

4. Berlin
Almaniyanın paytaxtı Berlindir. Çox zəngin mədəniyyət və incəsənət mühitinə malik Berlin məşhur tələbə şəhərlərindən biridir. Şəhərdə həm də çoxlu yaxşı universitetlər var. Berlini fərqli edən ən əhəmiyyətli məqamlardan biri də bu universitetlərin, hətta beynəlxalq tələbələr üçün də pulsuz olmasıdır.

5. Münhen
Ən yaxşı texniki məktəblərindən bəziləri Münhendə yerləşir. Pulsuz bakalavr və magistr imkanları ilə diqqət çəkir. Asan giriş və aşağı yaşayış xərcləri tələbələr üçün böyük üstünlükdür.

6. Paris
Sorbonne Universiteti və Ecole Polytechnique kimi dünyanın aparıcı universitetlərinə ev sahibliyi edir. Paris bahalı şəhərdir, lakin təhsil haqları heç də düşündüyümüz qədər yüksək deyil. Üstəlik sevgi şəhərində tələbə kimi yaşamağın həzzini başqa şəhərlərlə müqayisə etmək mümkün deyil.

7. Monreal
Monreal Kanadanın mədəniyyət paytaxtı hesab olunur. Mədəni müxtəlifliyin ən sıx yaşandığı şəhərlərdən biridir. McGill və University of Montreal kimi dünya miqyasında öz keyfiyyətini sübut etmiş iki universitet yerləşir.

8. Melburn
Melburn Avstraliyanın mədəniyyət paytaxtı hesab olunur. Melburn Universiteti və Avstraliya Milli Universitetinin yerləşdiyi şəhər həm təhsil, həm də həyat keyfiyyəti baxımından tələbələr üçün ideal şəhərdir. Yaşayış xərcləri və təhsil haqları yüksək olsa da, həm də il boyu bitməyən şouları və tamaşaları ilə mədəni cəhətdən unikal bir şəhərdir.

9. Tokio
Beynəlxalq səviyyədə 13 universiteti olan Tokio həm də dünyanın ən mühüm maliyyə mərkəzlərindən biridir. Özünəməxsus mədəniyyəti və həyat tərzi ilə diqqəti cəlb edir. Tokio karyera baxımından təqdim etdiyi imkanlarla dünyanın ən çox seçilən şəhərlərindən biridir. Bununla belə yaşayış xərcləri dünyanın bir çox şəhərlərindən daha yüksəkdir.

10. London
Londonu həm də dünyanın təhsil paytaxtı hesab etmək olar. Əlbəttə, təhsil haqları, yaşayış və yaşayış xərcləri bir çox ölkə və şəhərlərdən daha yüksəkdir. Kitabxana zənginliyi baxımından demək olar ki, rəqibsizdir. Bu baxımdan London tələbə şəhəri kimi göz qamaşdırır. Pulsuz muzeylər, nümayişlər və tamaşalar ilə böyük mədəni zənginlik verir.