Çində Universitet Təhsili | Çin Universitetləri | Çində bakalavr təhsili

Çində Universitet Təhsili | Çin Universitetləri | Çində bakalavr təhsili

Çin Xalq Respublikasında siz universitet təhsilinizi Çin və ya ingilis dilində ala bilərsiniz. Çin dilinin dialektləri Çin bölgələrinə görə fərqlənir, Wu, Yue, Min, Jin, Hakka, Xiang, Gan, Pinghua, xüsusilə Mandarin dillərinin doqquz əsas ləhcəsi var.Ancaq universitetdə Çin dilində təhsil almaq istəyən tələbələr təhsillərini Mandarin ləhcəsində alırlar. Çünki Mandarin ləhcəsində 850 minə yaxın insan danışır. Çin hazırlıq təhsilini başa vurmuş tələbələrin Çin dili biliyi imtahanı (HSK) verməsi və bu imtahanda 7 baldan 4 bal toplaması tələb olunur. Bundan sonra onlar universitetdə təhsilə başlaya bilərlər.

Çində təhsil almağın üstünlükləri nələrdir?

Çin dilində bakalavr (universitet) təhsili almağın ən böyük üstünlüklərindən biri də Çin təhsil haqqının aşağı olmasıdır. Bundan əlavə tələbələrin Çində həyatlarını davam etdirəcəklərini nəzərə alsaq, Çin dilini öyrənmək çox sərfəlidir. Çin dili dünyada ən çox danışılan dildir. İngilis və Alman dilindən sonra ən vacib ticarət dilidir. Bu gün biz bütün dünyada Çin dilini mükəmməl mənimsəmiş insanların karyeralarının kifayət qədər parlaq olduğunu görə bilərik.

Çində universitet təhsili neçə ildir?

Çində universitet təhsili bizdəki kimidir və 4 tədris ili davam edir. Bütün dünyada olduğu kimi Çində də Tibb Departamenti altı tədris ili, əczaçılıq və tibb bacısı işi isə 5 tədris ili davam edir.

Çində təqaüd imkanlarından necə faydalana bilərsiniz?

Universitet təhsilinizi Çində davam etdirərkən, akademik performansınızdan asılı olaraq bir çox təqaüd imkanları sizi gözləyir. Əgər Çin dilini öyrənirsinizsə, təqaüd almaq şansınızın daha yüksək olduğunu deyə bilərik. Təqaüd ərizələri universitetlər daxilində edilsə də, tələbələr təqaüd variantlarını araşdırmalı və may ayından əvvəl müraciət etməlidirlər.

Xarici tələbələrin Çində təhsil ala biləcəyi universitetlərşöbələr aşağıdakılardır:

Tsinghua Universiteti
Xiamen Universiteti