Amerikada təhsil üçün hansı imtahanlardan keçmək lazımdır?

Amerikada təhsil üçün hansı imtahanlardan keçmək lazımdır?

Amerikada universitet təhsili üçün müxtəlif imtahanlar tətbiq olunur. Xaricdə təhsil proqramı çərçivəsində ABŞ-da universitet təhsilində iştirak etmək istəyən tələbələr əsasən TOEFL imtahanına üstünlük versələr də, SAT və IELTS kimi müxtəlif seçimlər sizin ixtiyarınızdadır. ABŞ-da təhsil almaq üçün müraciət etməzdən əvvəl diqqət etməli olduğunuz bir çox detal var. Viza müraciəti prosesi özü ilə bir çox öhdəliklər gətirsə də, keçməli olduğunuz dil və qəbul imtahanlarına gəldikdə bir az fərqli variantlarla seçim etmək hüququnuz ola bilər. Ölç, çəkin və nəticəyə çatın, hansı imtahandan keçməlisiniz, hansını seçə bilərsiniz və nəticədə nə edə bilərsiniz.

Amerikada Universitet Təhsili, TOEFL və ya IELTS üçün hansı imtahanı verməliyəm?

Əvvəla, hər bir universitetin öz imtahanına qəbul şərtləri var. Beləliklə, əgər hədəfiniz Amerika universiteti IELTS ilə qəbul edirsə və siz TOEFL imtahanından keçmisinizsə, burada problem ola bilər. Ona görə də seçdiyiniz universitetin proqrama qəbul üçün hansı imtahanı şərt qoyduğunu yoxlasanız, gələcəyiniz üçün çox müsbət olar. Yadıma TOEFL, SAT və IELTS imtahanları gəlir, lakin bu günə qədər ən çox verilən suallar və sorğular TOEFL və IELTS olub. TOEFL və IELTS imtahanları arasında fərq olsa da, onlar ağ-qara deyən detallar deyil. Təbii ki, ən çox seçilən imtahan; TOEFL əsasən Amerika İngilis dilinə əsaslanır, ona görə də əgər siz ABŞ-da təhsil almağı planlaşdırırsınızsa, bu testdən keçməyiniz daha mənalı ola bilər. Bu imtahan Ola bilsin ki, oxuyarkən qarşılaşacağınız dillə bağlı problemlərə daha çox əhəmiyyət verir. İmtahanın formatı da çox önəmlidir. İstənilən halda, əvvəlcə universitetinizin hansını qəbul etdiyini təsdiq etməlisiniz.

Amerikada təhsil almaq niyə vacibdir?

Amerikada təhsil almaq üçün tələb olunan imtahanlardan əvvəl Amerikaya niyə bu qədər üstünlük verildiyi barədə danışmaq lazımdır. Amerikanın tələbələr üçün bir çox cəlbedici imtiyazları var. Bunlardan birincisi universitetlərdə hər kəsin bildiyi, köklü və çox faydalı təhsil sistemidir. Amerikanın təhsil sistemi dünyanın əksər ölkələrindən daha yüksək səviyyədədir. Keyfiyyətli akademiklər və məktəb mühiti ilə yanaşı, Amerikada dərslərin təkcə nəzəri deyil, həm də praktiki olaraq həyata keçirildiyi bir təhsil sistemi tədris olunur.

SAT İmtahanı ilə ABŞ-da Universitet Təhsili

SAT test variantlarının hər biri 1 saat çəkir və çoxseçimli suallardan ibarətdir. Yaxşı olduğunuz fənn sahəsindən, hazırda hansı sahədə təhsil aldığınızdan və ya müraciət etdiyiniz proqrama aid olanlardan asılı olaraq 10-a yaxın fənni seçə bilərsiniz. Fransız, Çin, İtalyan və Alman da daxil olmaqla iki fərqli dil testi də mövcuddur.

ABŞ-da təhsil almaq istəyirsinizsə, SAT və ya ACT imtahanlarından birini verməlisiniz.