Dünyanın Ən Yaxşı Biznes Universitetləri

Dünyanın Ən Yaxşı Biznes Universitetləri

Dünyada eləcə də ölkəmizdə ən çox üstünlük verilən fakültələrdən biri də iqtisadiyyat və biznesin idarəedilməsi fakültələridir.
US News tərəfindən hazırlanan dünyanın ən yaxşı iqtisadiyyat və biznes universitetlərinin siyahısı ətraflı araşdırma nəticəsində tələbələrin üstünlüyü və rəyləri əsasında hazırlanıb. Təhsilin keyfiyyətli, sosial imkanlar və mədəni müxtəliflik kimi bir çox meyarın qiymətləndirildiyi araşdırma nəticəsində dünyanın ən yaxşı yerləri müəyən edilib.

1.Harvard Biznes Məktəbi
1636-cı ildə əsası qoyulan Harvard Biznes Məktəbi ABŞ-ın ən qədim ali təhsil müəssisəsidir. Akademik şəcərəsinə görə nüfuzu, reputasiyası və akademik heyətinə görə aparıcı universitet kimi geniş tanınır.

2. Insead Universiteti
Hazırda dünyanın ikinci dərəcəli biznes universitetidir. Dünyanın aparıcı və ən böyük biznes universitetlərindən biri kimi INSEAD dünyanın hər yerindən insanları, mədəniyyətləri və ideyaları bir araya gətirir.

3. London Biznes Universiteti
Londonun Business School hazırda QS-ın top biznes universitetləri arasında məzunları dünyada ən yaxşı çox işlə təmin olunanlar sırasındadır.

4. Massaçusets Texnologiya İnstitutu
Keçmişdə olduğu kimi bu gün də MİT 1000-ə yaxın professor-müəllim heyəti və 11.000-dən çox işçisi olan bir təhsil cəmiyyətinə çevrilib.

5. Pensilvaniya Universiteti
Dünya reytinqinə görə beşinci univeritetdir. Pensilvaniya Universiteti şəhərdə yerləşən özəl Ivy Legue tədqiqat universitetidir.