2022-ci ilin ən reytinqli universitetləri hansılardır?

2022-ci ilin ən reytinqli universitetləri hansılardır?

Hər il yüzlərlə tələbə dünyanın çoxsaylı universitetlərində təhsil almaq üçün xarici ölkələri seçir. Bəs xarici ölkələrdə təhsil almaq bir tələbə üçün niyə bu qədər vacibdir?
İlk olaraq universitetlərin tələbələrə təklif etdiyi yüksək keyfiyyətli təhsil və beynəlxalq səviyyədə tanınan diplomun olmasıdır. Bununla yanaşı mühit, xarici ölkələrdə tədqiqat və təşkilat işlərinə verilən qiymət innovasiya, yüksək investisiyalar və s. kimi xüsusiyyətlərində əhəmiyyətini qeyd etməkdə fayda var.
Hər bir valideyn öz övladının ali təhsil aldığı təhsil müəssisəsinin dünya ölkələrində diplomunun keçərli olmasını, yüksək təhsil verməsini, eyni zamanda dünya universitetlərinin reytinqində olmasını istəyir.

Dünyanın ən reytinqli təhsil ocaqları aşağıdakılardır

QS Dünya Universitetlərinin sıralamasına görə ilk onluqda Amerika və Britaniya universitetləri yer alıb.

1. Massachusetts Institute of Technology
2. University of Oxford
3- Stanford University
4. Harvard University
5. Colifornia İnstitute of Tecnology

Dünyanın ən yaxşı universitetləri sırasında Türkiyə ən az bir reytinqlə ilk 500-cü pillədə yer alır.

Reytinqə daxil olan Türkiyə universitetləri aşağıdakılardır
1. Koç Universiteti
2. Sabancı Universiteti
3. Orta Doğu Teknik Universiteti
4. Boğaziçi Universiteti
5. İstanbul Teknik Universiteti.

Asiyanın ən yaxşı universitetləri
1. Sinqapur Milli Universiteti