İtaliyada Təhsil | İtaliyada Təhsillin Üstünlükləri

İtaliyada Təhsil | İtaliyada Təhsillin Üstünlükləri

İtaliyada təhsil, İtaliyada təhsilin üstünlükləri, Niyə məhz təhsil üçün İtaliya ölkəsi? İtaliyada təhsil alan zaman tələbələr üçün iş icazəsi mümkündürmü? İtaliyada təqaüdlü təhsil almaq mümkündür? - bu və bu kimi mövzu və suallar haqqında ətraflı məlumat üçün məqaləmizi oxuya bilərsiniz.

İtaliyada Təhsil və İtaliyada Təhsilin Üstünlükləri
İtaliya möcüzəvi təbiəti, qonaqpərvər insanları ilə hər zaman yüksək pillədə yer alması ilə yanaşı, həm də təhsili ilə də öndədir.
Avropa ölkələri arasında ən çox əcnəbi tələbə qəbul edən ölkələrdən biridir. İtaliyada yerləşən universitetlərə qəbul olmaq üçün xüsusi imtahan tələb olunmur.

Niyə məhz təhsil üçün İtaliya ölkəsi?
1. Qədim, lakin interaktiv təhsil sisteminə malikdir.
2. Dünyanın bir çox nüfuzlu universitetləri məhs bu şəhərdə yerləşir.
3. Avropanın ən yaxşı təhsil verən 3-cü ölkəsidir.
4. Bu ölkədə təhsil haqqının aşağı olması ilə yanaşı geniş təqaüd imkanları var.

İtaliyada təhsil almaq gələcək karyera və şəxsi həyatınız üçün bir dəyişiklik deməkdir. Eyni zamanda keyfiyyətli təhsilə, xarici dil biliyinə, geniş dost çevrəsinə malik olacaqsınız.

Tələbələr üçün iş icazəsi mümkündürmü?
İtaliyada həm bakalavr, həm də magistr pilləsində təhsil alan tələbə həftədə 20 saat işləmək icazəsi vardır. Tələbə qeyri dərs saatlarında kuryer, ofisiant kimi işdə işləyə bilər.

İtaliyada təqaüdlü təhsil almaq mümkündür?
İtaliyada təhsil alan tələbə üçün 3 növ təqaüd proqramı vardır.
Təqaüdün miqdarı hər bir universitetə görə dəyişir.
1. Əyalət təqaüdü proqramı - Bildiyiniz kimi İtaliya əyalətlərdən ibarətdir. Əyalətlərdəki universitetlərdə təhsil alan tələbə əldə edə biləcəyi təqaüd növüdür.
2. Hökümət təqaüdü proqramı - Bu təqaüd növündən ölkə vətəndaşları və beynalxaq xarici vətəndaşlar üçün nəzərdə tutulmuşdur.
3. Edisu təqaüd proqramı - Əyalət təqaüd proqramı ilə eynilik təşkil edir.