Alanya Alaaddin Keykubat Universiteti haqqında ətraflı məlumat

Alanya Alaaddin Keykubat Universiteti haqqında ətraflı məlumat

Alanya Alaaddin Keykubat Universiteti Türkiyənin Alanya şəhərində yerləşən dövlət universitetidir.
23 aprel 2015-ci ildə konstitusiyanın 29335-ci maddəsinə əsasən təməli qoyulmuşdur. Universitetin adı Alanya şəhərini fəth edən Səlçuq hökümdarı 1-ci Alaaddin Keykubatın adı verilmişdir. "Kökleri mazide, hedefleri atide" şüarı adı altında fəaliyyət göstərən universitet dünyanın ən yaxşı universitetləri sırasında yer almaqdadır. Eyni zamanda Türkiyənin ən yaxşı universitetləri sırasında təhsil ocağı yüksək pillədə yer alır. Alanya Alaaddin Keykubat Universiteti turizm şəhəri olan Alanyanın mərkəzində olması şəhərə gələn əcnəbi vətəndaşların ilk öncə tanış olub sonra sevərək seçdiyi təhsil ocağıdır. Təhsili həm türk, həm də ingilis dilində keçirilir.

Alanya Alaaddin Keykubat Universitetinə ən çox hansı ölkələrdən oxumaq üçün gəlirlər?
İlk olaraq onu qeyd edək ki, universitetə hər il saysız hesabsız əcnəbi vətəndaşlar oxumaq üçün gəlir. Həmin tələbələr içərisində Azərbaycanlılar çoxluq təşkil edir. Ölkəmizin sərhədlərinin yaxınlığı, vizasız olması, dilimizin, dinimizin eyniliyi buna zəmin yaradır.
Bununla yanaşı Amerikdan, Çindən, Hindistandan, Pakistandan, Sudandan gələn tələbələr də oxumaq üçün Alanya Alaaddin Keykubat Universitetini seçir.

Əcnəbi tələbələrin qalması üçün universitetin yataqxanaları mövcuddur?
Alanya Alaaaddin Keykubat Universitetinin tərkibində, şəhərin mərkəzində həm yerli, həm də xarici vətəndaşlar üçün xüsusi yataqxanaları vardır. Bu yataqxanalar ayrı-ayrı korpuslardan ibarətdir ki, qızlar üçün ayrı ,oğlanlar üçün ayrıdır.

Universitetdə neçə fakültə vardır hansılardır?

Universitetdə 10 fakültə mövcuddur və bunlar aşağıdakılardır.

Bilik fakültəsi:
Riyaziyyat və elmi biliklər
Türk və sosial elmləri
Xarici dil elmi
İncəsənət elmi

İqtisadiyyat onun idarə edilməsi:
Maliyyə

Anteroman

Turizm:
Bələdçilik
Turizm işinin təşkili və s.

Alanya Alaaddin Keykubat Universitetinin institutları hansılardır?

Türk dili müəllimliyi
Xarici dil müəllimliyi