TÖMER YTS haqqında tez-tez verilən suallar

TÖMER YTS haqqında tez-tez verilən suallar

1. Türkcə Yetərlilik Sınavı (TYS) nədir?
Yunus Əmrə İnstitutu tərəfindən türk dilini xarici dil və ya ana dili kimi öyrənən şəxslərin dil biliklərini müəyyən etmək üçün hazırlanmış beynəlxalq testdir

2. Kimlər Türkcə Yetərlilik İmtahanı verə bilər?
Türk dilini xarici dil kimi öyrənənlər, Türkiyədəki universitetlərə müraciət və qəbul üçün türk dili biliklərini təsdiqləməsi lazım olan tələbələr, xaricdə müxtəlif qurumlarda türk dili dərsi vermək istəyən müəllim namizədləri, türk dili biliklərini təsdiqləmək istəyən tərcüməçilər, Qısacası, türkcə biliyini ölçmək istəyən hər kəs TYS-dən keçə bilər.

3. Türkcə Yetərlilik Sınavına necə müraciət edə bilərəm?
Siz Star Colleges-in YTS mütəxəssisi heyətinə müraciət edə bilərsiz.

4. Türkcə Yetərlilik İmtahanı hansı hissələrdən ibarətdir?
Türkcə Yetərlilik İmtahanı (TYS) üç seansda keçirilir. 1-ci hissə namizədlər; 2-ci hissə oxumaq və dinləmək, yazmaq; Üçüncü məşğələdə müstəqil çıxış və söhbət suallarını cavablandırırlar.

5. Oxu bölməsi necə həyata keçirilir?
Tələbələr oxu bölməsində 40-50 çox variantlı suallara 75 dəqiqə ərzində cavab verməlidir.

6. Dinləmə bölməsi necə həyata keçirilir?
Dinləmə bölməsində 60 dəqiqə ərzində 30-40 çox variantlı suallara cavab verməsi gözlənilir.

7. Türkcə Yetərlilik İmtahanında neçə sual var?
Türkcə Yetərlilik İmtahanı; Oxuma-40-50, dinləmə-30-40, yazı-2, müstəqil danışıq-1, qarşılıqlı danışma-7 daxil olmaqla, ümumilikdə 80-100 sualdan ibarətdir.

8. Türkcə Yetərlilik İmtahanının müddəti nə qədərdir?
Türk Dili Yetərlilik İmtahanın müddəti; Oxu 75, Dinləmə 60, Yazı 60, Müstəqil Danışma 5, Söhbət 10, cəmi 210 dəqiqə

9. Türkcə Yetərlilik İmtahanı ildə neçə dəfə keçirilir?
İmtahan ildə 3 dəfə dövri olaraq keçirilir. Zəruri hallarda İnstitut il ərzində imtahanların sayında və tarixlərində dəyişiklik edə bilər.

10. Türk Dili Yetərlilik İmtahanın nəticələri nə vaxt açıqlanır?
İmtahan nəticələri imtahandan sonra 4 həftə ərzində elan edilir.