PTE nədir?

PTE nədir?

PTE İngilis Akademik Pearson Testi deməkdir?
İlk dəfə Böyük Britaniyada 2009-cu ildə Financial Times-ın ana şirkəti olan Pearson Group tərəfindən istifadəyə verilmişdir. Qısacası PTE nədir desəniz, mühacirlər və xaricdə təhsil almaq istəyənlər üçün kompüter əsaslı ingilis dili imtahanı olduğunu deyə bilərik.

Süni intellekt texnologiyasının istifadəsi ilə PTE tam prosesli kompüter testi, avtomatik qiymətləndirmə və sınaq üsullarını qəbul etdi. PTE imtahanı dünyanın bir çox ölkəsi və qurumları tərəfindən qəbul edilib və imtahan verənlərin ingilis dili biliklərinin sübutu kimi istifadə olunur. Bu yaxınlarda Böyük Britaniyanın Viza və İmmiqrasiya Xidməti - UKVI, PTE test nəticələrini rəsmi olaraq qəbul etmək üçün bir bəyanat verdi.

PTE Test növləri hansılardır?
İmtahanın məqsədindən asılı olaraq, PTE testlərinin iki növü var: PTE Academic və PTE General.

PTE Ümumi Testi
Bir insanın ünsiyyət bacarıqlarını ölçmək üçün istifadə olunur. Bu test ildə yalnız 3 dəfə, may, iyun və dekabr aylarında keçirilə bilər. Test balları ömür boyu etibarlıdır.

PTE Academic
Universitet və ya quruma qəbul olmaq və ingilis dilli ölkədə iş icazəsi və viza almaq üçün istifadə olunur. İmtahan tarixləri il boyu mövcuddur, ona görə də namizədlər istənilən vaxt imtahan verə bilərlər. Bu imtahan balları 2 il müddətində etibarlıdır. PTE Academic English testində namizədlərin əsasən dörd dil bacarığı qiymətləndirilir: dinləmə, danışma, oxuma və yazma.

PTE İmtahanının Üstünlükləri Nələrdir?
PTE imtahanı ÖSYM imtahanı ilə ekvivalent imtahandır. Bu səbəbdən universitet akademik heyətə hazırlıq və YDS ekvivalenti baxımından bir çox üstünlüklər təklif edir. Amerika, Kanada, İngiltərə, Almaniya və Avstraliya kimi bir çox ölkələrin təhsil, iş və immiqrasiya müraciətləri üçün də etibarlıdır.

TOEFL və IELTS imtahanlarından fərqli olaraq, PTE imtahanı həftənin 6-7 günü keçirilir və siz imtahana 24 saat qalmış belə giriş rekordu yarada bilərsiniz. PTE imtahan nəticələri orta hesabla 48 saat ərzində açıqlanır.

İmtahan balları (danışıq və yazı bölmələri daxil olmaqla) tamamilə süni intellekt tərəfindən edildiyi üçün obyektivdir.

PTE imtahanına hazırlaşmaq üçün hansı səviyyədə olmalıyam?
PTE imtahanına hazırlaşmaq üçün minimum B1 səviyyəsində olmalısınız. Əgər əvvəllər IELTS imtahanı vermisinizsə və YDS və ya YÖKDİL-dən ən azı 4,5, YÖKDİL-dən isə ən azı 35 bal almış olsanız, bu, imtahana hazırlaşmaq üçün səviyyəniz haqqında bizə ipucu verir.