IELTS və TOEFL haqqında 2023

IELTS və TOEFL haqqında 2023

IELTS (International English Language Testing System) ingilis dili səviyyəsini müəyyən etmək məqsədi ilə keçirilir. IELTS imtahanının beynəlxalq etibarlılığı mövcuddur. Böyük Britaniyada keçirilən IELTS imtahanı iki il müddətində etibarlıdır.

TOEFL (Test of English as Foreign Language) imtahanında ana dili ingilis dili olmayan tələbələr özlərini şifahi və ya yazılı şəkildə ifadə edirlər.
IELTS və TOEFL imtahanlarına hazırlıq kursu axtarırsınızsa Star Colleges-ə mürəciət edə bilərsiz.Star Colleges ilə müqaviləsi olan bir çox universitetlərlə siz IELTS və TOEFL imtahanlarına hazırlaşa və gələcək arzularınızı reallaşdıra bilərsiniz.
Star Colleges ilə siz xaricdə təhsil alaraq həm imtahanlarda, həm gündəlik ingilis dilində uğur qazana bilərsiniz.

IELTSTOEFL imtahanları arasındakı fərq

Hər iki test dünyanın müxtəlif ölkələrinin ən yaxşı universitetləri tərəfindən qəbul edilir, lakin struktur və sual tiplərinə görə tamamilə fərqlidirlər. Onların hər ikisi dörd dinləmə,oxuma, yazma və danışma bacarıqlarını sınasalar da, bunu müxtəlif üsullarla edirlər: IELTS-in bir neçə növü var. Oxuma və dinləmə bölmələrində bunların qarışığı soruşulur. TOEFL iBT isə çox seçimli suallardan ibarətdir (siz A, B, C və ya D-dən seçib cavablandırırsınız).